Technológia

Az Azton SUP-ok áltlalános használatra alkalamsak.

 

Double Chamber

A dupla kamrás technológia lényege, hogy a deszka két részből áll, egy külső és egy belső elemből, melyeket külön kell felfújni. A két kamra illesztései egy plusz merevítő vázat hoznak létre a SUP belsejében.

+ Drop Stitch

Ehhez jön hozzá az erősített nylonszálas merevítés (drop stitch) végig a kamrák beljesében. Ezek a szálak függőlegesen támasztják meg a teste felfújt állapotban, akár egy oszlopcsarnok.

+ Double Layer Fusion

Egyes modellek ragasztásmentes Double Layer Fusion technológiával készülnek, ami duplarétegű, összeolvasztott borítást takar. A végeredmény masszív, tartós, légmentes burkolat, és egy ultrakönnyű SUP.

Erősebb és Stabilabb

A dupla kamrás megoldással az Aztron új technológiát próbált ki a felfújható SUP gyártás terén. A két kamra közti merevítés valóban stabilabbá testi a deszkát, de előfordulhat, hogy a deszkatest megcsavarodik, ha a kamrák közti illesztés elenged.

Az Aztron deszkák 16 PSI nyomást képesek elviselni. Ahhoz, hogy megfelelő keménységű SUP-ot kapjunk a maximális nyomásra kell fújni a deszkákat. Emiatt viszont fontos, hogy deszkákat ne hagyjuk a napon a SUP-ot, mert túlnyomás keletkezhet a deszka belsejében, ami miatt elengedhetnek a drop stitch szálak, és felpúposodhat a deszka. Előfordulhat, hogy a két kamra illesztésénél a deszka megcsavarodik kissé.

Csúszásgátlás az állófelületen

Az Aztron SUP-jain rombusz mintás EVA (etilén-vinyl-acetát) felület biztosítja a kényelmes, puha állófelületet.

Az EVA rugalmas, nem repedezik, vízálló, és az UV sugárzás sem tesz kárt benne.

A rombusz mintázatnak köszönhetően egyáltalán nem csúszik, ami kritikus követelménye a biztonságos állva evezésnek.

Ha további stabilitásra vagy még erősebb tapadásra lenne szükséged, használj Aztron Gemini cipőt az EVA felületen.

 

Találd meg a Neked való SUP-ot!